KERESÉS

[ Foglaljon helyet ]

PROGRAMAJÁNLÓ

Oktatási és Kulturális Minisztérium
Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Budapest Főváros
T-Mobile
RTL Klub
Budapest Film

Március 20.
Az MTA Roosevelt téri Díszterme, 19:30
Alfons Kontarsky (zongora), David Frühwirth (hegedű) és Szabó Péter (gordonka) kamaraestje
Kodály: Duó hegedűre és gordonkára, op.7
R. Strauss: Szonáta gordonkára és zongorára
Piazzolla: Le Grand Tango
Schubert: Esz-dúr trió, D 929
Alfons Kontarsky
Német zongoraművész, 1932-ben született. Tanulmányait Kölnben (Else Schmitz-Gohr) és Hamburgban (Eduard Erdmann) végezte. 1955-ben testvérével (Alois Kontarsky) megnyerte a müncheni ARD zenei versenyt, a győzelem után a Kontarsky Zongorás Duó nemzetközi karrierje gyorsan bontakozott ki. A világ legfontosabb koncerttermeiben léptek fel, nagy kiadók (Bärenreiter, EMI, Deutsche Grammophon) gondozták lemezfelvételeiket. Alfons Kontarsky 1951 óta szoros kapcsolatbán áll a kortárs zenével, olyan szerzők műveit mutatta be, mint Zimmermann vagy Stockhausen. Tagja a Bajor Művészeti Akadémiának és a Német Zenei Tanácsnak. Több egyetem (Köln, München, Salzburg) professzora.

David Frühwirth
Hegedűművész, Salzburgban született 1974-ben. Hat éves kora óta hegedül, tanulmányait szülővárosában, a Mozarteumban végezte Paul Roczek, Jürgen Geise és Ruggiero Ricci irányítása mellett. 1990-től a Lübecki Főiskolán képezte tovább magát (Zakhar Bron növendéke volt), művész diplomáját is itt szerezte 1995-ben, majd New Yorkban Pinchas Zukerman mellett tanult tovább. 1998-ban az Egyesült Államokban kamarazenei diplomát is szerzett, Jaime Laredo, Isidore Cohen és Walter Levine tanítványa volt. Sikerrel szerepelt több nemzetközi versenyen, szívesen látott vendége az európai és egyesült államokbeli fesztiváloknak. Az Osztrák Nemzeti Banknak köszönhetően egy 1715-ben készített cremonai „Carlo Bergonzi” hegedűn játszik.

Szabó Péter
Gordonkaművész, 1963-ban született Erdélyben, zenész családban. A kolozsvári Zeneakadémián, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanult Mező László, Rados Ferenc és Kurtág György diákjaként. Számos zenei verseny – a Román Nemzeti Verseny, a markneukircheni nemzetközi verseny – díjazottja, és a Zenetudósok Nemzetközi Szövetségének kitüntetését is elnyerte. Szólistakánt és kamarazene-együttesek résztvevőjeként Európában, az Egyesült Államokban, a Távol-Keleten és Dél-Amerikában koncertezik. Partnerei voltak többek között Kocsis Zoltán, Till Fellner és Jurij Bashmet. Számos felvételt készített a Hungaroton, a Naxos és az EMI megbízásából. Jelenleg a salzburgi Camerata Academica és a Budapesti Fesztiválzenekar szólócsellistája, tagja a Takács Zongorás Triónak.
http://www.budapestifesztivalzenekar.hu
| Budapesti Tavaszi Fesztivál | Budapesti Őszi Fesztivál | Nyár a Lánchídon |
| lap tetejére | kezdőlap | jegyrendelés | magunkról | írjon nekünk! |

wapon: http://wap.fesztivalvaros.hu/