KERESÉS

[ Foglaljon helyet ]

PROGRAMAJÁNLÓ

Oktatási és Kulturális Minisztérium
Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Budapest Főváros
T-Mobile
RTL Klub
Budapest Film

Március 20.
A Magyar Rádió Márványterme, 19:30
Érdi Tamás és a Baptista Kéziharang Együttes estje
művészeti vezető: Mátyus Elvíra
ÉRDI TAMÁS - 1979-ben született, s koraszülöttként egy hibás inkubátorkezelés következtében elvesztette látását. Zenei érdeklődésére hamar felfigyeltek. 15 éves volt, amikor a Tavaszi Fesztiválon nagy sikerrel eljátszotta Vásáry Tamással Mozart A-dúr zongoraversenyét. Két év múlva Moszkvában első helyezést ért el a Louis Braille Nemzetközi Zongoraversenyen. Alig 20 évesen megjelent két Mozart-CD –je, amelyeket később Kanadában is nagy sikerrel adtak ki. Rendszeresen koncertezik a világ különböző pontjain, fellépett Rico Saccanival (Izlandi Szimfonikusok, Budapesti Filharmóniai Társaság), Vásáry Tamással (Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok), Uri Mayerrel (Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara), a Torontói Szimfonikusokkal , a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, koncertet adott a Carnegie Hallban és a Lincoln Centerben a Vienna Mozart Orchestrával.
2002-ben a torontói Royal Conservatory ösztöndíjasaként művészdiplomát szerzett Leon Fleisher tanítványaként. 2003-ban jelent meg Schubert-CD-je, amiért Gundel-díjjal jutalmazták. 2004-ben jelent meg Chopin-CD-je, s az év zenei teljesítményeiért a Magyarországi Lions Klubok szervezete nívódíjjal jutalmazta.

BAPTISTA KÉZIHARANG EGYÜTTES
Az együttes 1995 óta működik. Létrejöttének célja, hogy a baptista egyház tulajdonában lévő harangokkal szolgáljon, a közösséget erősítse, valamint színvonalasan képviselje egyházi és világi helyszíneken egyaránt. Célja továbbá az is, hogy azokat a fiatalokat, akik szabadidejükből szívesen áldoznak erre a különleges missziós munkára, összefogja és szolgáló csapattá kovácsolja. Tagjai 17-23 éves, zenei előképzettséggel rendelkező fiatalok. A 37 darabból álló harangkészlet amerikai gyülekezetek adományaként érkezett Budapestre. Anyaga nemesfém-színesfém ötvözet, és a harangtestet egy gumigyűrű szólaltatja meg. A zenekar repertoárján klasszikus művek átiratai, egyházi énekfeldolgozások és kifejezetten harangra komponált művek szerepelnek. Művészeti vezetőjük Mátyus Elvíra.
Figyelem! A Márványterembe a Magyar Rádió Múzeum utcai bejáratán keresztül lehet bejutni!

| Budapesti Tavaszi Fesztivál | Budapesti Őszi Fesztivál | Nyár a Lánchídon |
| lap tetejére | kezdőlap | jegyrendelés | magunkról | írjon nekünk! |

wapon: http://wap.fesztivalvaros.hu/