KERESÉS

[ Foglaljon helyet ]

PROGRAMAJÁNLÓ

Oktatási és Kulturális Minisztérium
Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Budapest Főváros
T-Mobile
RTL Klub
Budapest Film

Március 22.
Nemzeti Hangversenyterem, 19:30
Barbara Hendricks és a Magnus Lindgren Quartet
"Jazz Project"
Cole Porter, Duke Ellington és Gershwin művei
Barbara Hendricks
Barbara Hendricks napjaink egyik legünnepeltebb operacsillaga, Arkansasban született, tanulmányait a New York-i Juilliard School-ban végezte. 1974-ben debütált San Franciscóban és a Glyndebourne Fesztiválon, azóta a világ legnagyobb színpadain (Párizsi Opera, Metropolitan Opera, Covent Garden, La Scala. Berlin, Bécs, Hamburg) lépett már fel. Több mint 20 nagy operaszerepet tart repertoárján, köztük Paminát (Varázsfuvola), Iliát (Idomenneo), Antoniát (Hoffman meséi), Micaelát (Carmen) valamint Massenet Manon-ját, Gounod Júliáját és Debussy Mélisande-ját. Gyakran énekli Gilda (Rigletto) és Liú (Turandot) szerepét. Utóbbit 1998-ban, Pekingben (Zubin Mehta vezényletével) is énekelte.
A nagyközönség operafilmekben is találkozhatott vele, szerepelt a Luigi Comencini által rendezett Bohéméletben és a nagysikerű, nemzetközi díjakkal is elismert Rake’s Progress-ben (Stravinsky), melyben a női főhőst, Anne Truelove-ot formálta meg.
Az operafellépések mellett gyakran ad dalesteket, generációjának egyik legaktívabb koncerténekese. A német dalirodalom mellett szívesen énekel francia, amerikai és skandináv szerzőktől is. Kísérői között olyan zongoraművészeket találunk, mint Dmitrij Alexejev, Michel Béroff, Yefim Bronfman, Michel Dalberto, Jurij Jegorov, Ralf Gothoni, Radu Lupu, Maria João Pires, Roland Pöntinen, Staffan Scheja, Schiff András és Peter Serkin.
Zenekari repertoárja is igen széles, az elmúlt évtizedek legnagyobb karmestereivel (Barenboim, Bernstein, Davis, Doráti, Giulini, Haitink, Karajan, Maazel, Mehta, Sawallisch és Solti) dolgozott együtt. Lemezeit a legnagyobb kiadók gondozzák.
1994-ben fellépett a Monteux Jazz Fesztiválon, azóta rendszeresen énekel jazz-t is.
1977 óta Svédországban él.

Budapesti koncertjén a svéd Magnus Lindgren Quartet kíséri. Az együttes és vezetője a svéd jazzélet fiatal generációjához tartozik (Magnus Lindgren 1974-ben született), a 90-es évek közepe óta díjak egész sorát nyerték el, Lindgrent a legígéretesebb zenei tehetségként tartja nyilván a jazz-szakma.
http://www.barbarahendricks.com


| Budapesti Tavaszi Fesztivál | Budapesti Őszi Fesztivál | Nyár a Lánchídon |
| lap tetejére | kezdőlap | jegyrendelés | magunkról | írjon nekünk! |

wapon: http://wap.fesztivalvaros.hu/